01.11.2023


Изашао је нови број „Одбране”У новембарском броју магазина „Одбрана” очекује вас низ занимљивих текстова.

После осврта на најважније активности у Министарству одбране и Војсци Србије током месеца за нама, у рубрици „СТАЈНА ТАЧКА“, поводом Дана Копнене војске,  доносимо текст о том виду чији су припадници између два празника реализовали 78 вежби, међу којима су најзначајније здружено-тактичке вежбе са бојевим гађањем „Заједнички одговор 2023” и „Победник 2023”.
„СИСТЕМ“ отвара прича о Првој бригади КоВ, која је, у исчекивању свог дана, резултатима индивидуалне и колективне оспособљености, на више од 25 вежби, показала спремност да реализује све постављене задатке. Иста рубрика доноси и текст о свестраним задацима пожаревачког Центра за обуку КоВ, као и о тренду модернизације у Централној логистичкој бази, која непрекидним унапређивањем логистичких токова дочекује дан јединице. Ту је и репортажа о обуци ронилаца у Речној флотили, илустрована атрактивним фотографијама.
Јубилеј - седам и по деценија Војнофилмског центра „Застава филм“, био је повод за садржајну причу о најдуговечнијој кинематографској кући у региону, која данас, као креативна и продуктивна установа, добија најзначајније награде за своја кинематографска дела.

Рубрика АРСЕНАЛ, једна од „личних карти“ вашег омиљеног магазина, доноси осврте на 75 година Војнотехничког института који, баш као наслов текста каже – иде у корак са трендовима развоја у свету, и о великом јубилеју - 170 година фабрике „Застава оружје” АД, „колевци српске војне индустрије“.

Вашој пажњи посебно препоручујемо ИНТЕРВЈУ са бившим министром спољних послова СР Југославије Владиславом Јовановићем, који поручује да је војна неутралност наша историјска константа и капитал кога не би смели да се лишавамо.

У новембарском броју „Одбране“ сазнаћете како је изгледала сајамска промоција Министарства одбране и Војске Србије на 66. Међународном београдском сајму књига, али и како је прошао највећи филателистички догађаја на Балкану, који је, након скоро пет деценија, поново одржан у српској престоници. КУЛТУРА доноси и текст о промоцији монографије Славице Поповић Филиповић „Чувари народног здравља у Нишу у рату и миру 1878–1941”.

У рубрици ЉУДИ И ДОГАЂАЈИ је прича о доктору Александру Недоку, најстаријем, још увек активном, члану Српског лекарског друштва, као и она о акцији спасавања, којом су припадници Речне флотиле сачували један млади живот.
Новембарску „Одбрану“, коју неизоставно треба имати јер је „магазин који се чита и чува“, затвара текст о Европској конференцији ЦИСМ, Међународног савета за војне спортове, у години јубилеја одржаној у београдском Дому Војске Србије.
 
Email