19.09.2023


Признање Медија центру „Одбрана” на 28. Међународном сајму књига у Бања Луци



Међународни сајам књиге „Бања Лука 2023”, у организацији реномираног издавача из Републике Српске „Гласа Српске”, свечано је отворен 13. септембра у Хали „Борик” и трајаће до 19. септембра. Више од 100 излагача, међу којима је запажено место већ првог излагачког дана заузео Медија центар „Одбрана”, окупило се 28. пут на овом празнику књиге и речи.



Након свечаног отварања Сајма, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић истакао је да су књиге и моћ и снага, те их треба читати ако се жели упознати свет и уколико „желимо да будемо људи и родољуби”.

Министар просвете и културе Републике Српске Жељка Стојичић поручила је да Сајам треба да подстакне неговање културе читања, да књиге постану део свакодневице и позвала ученике, просветне раднике и све љубитеље књиге да га посете.
 


Штанд Медија центра „Одбрана”, који је садржајно унапређен представљањем одабраних издања, поред бројне публике, посетили су градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић, министар просвете и културе Републике Српске Жељка Стојичић, генерални конзул Републике Србије Милош Вујић и конзул Александар Суботић, као и други истакнути званичници Републике Српске. 

Међу издањима која су побудила највећу пажњу нашле су се књиге Срби руски војни заповедници, Битка на Кајмакчалану, Безбедоносне службе света, Извиђачи југословенског ратног ваздухопловства и Краљевско ратно ваздухопловство 1912–1945.



Препознајући интересовање сајамске публике тим МЦ „Одбрана” организовао је четвртог сајамског дана промоцију издавачке делатности. Посебна пажња посвећена је делима др Бојана Димитријевића „Од ЈНА до Српске војске” и др Марка Милетића „Политика одбране 1945–1959”, а промоцији је присуствовао и изасланик одбране Републике Србије у Босни и Херцеговини, потпуковник Саша Нешић. Тим поводом Медија центар „Одбрана” награђен је, други пут заредом, посебним признањем за најбољу сајамску промоцију.   
 
Email