12.05.2017


Промоција књиге Милисава СекулићаПромоција књиге „Губици оружаних снага СФРЈ у оружаним сукобима у 1991. години и до јуна 1992“, генерала у пензији Милисава Секулића, одржана је данас у Атријуму Дома Војске Србије.
 
На промоцији, коју је организовао Савез потомака ратника Србије 1912-1920, говорили су, осим аутора, председник Савеза пуковник у пензији Љубомир Марковић, генерал у пензији Марко Неговановић и новинар „Политике“ Слободан Кљакић.
 
Према речима Марковића, књига прибавља „сјајну истину о догађајима у СФРЈ у тим тешким временима“ а аутор је разголитио истину до краја. Неговановић је истакао значај књиге која треба да сачува од заборава на све жртве које су неми сведоци у нашој историји те је поновио да Милисав свакој од жртава подиже споменик навођењем њихових личних података.
 
Да поглед на прошлост много говори о садашњости, а још више и боље о будућности, рекао је новинар „Политике“, а аутор је захвалио присутнима што су дошли данас да се сете оних који су погинули „јер су до сада били заборављени“.
 
- Постоји обавеза за даљим истраживањем, сени нам неће опростити ако их не будемо памтили, истакао је Секулић.
 
Књига „Губици оружаних снага СФРЈ у оружаним сукобима у 1991. години и до јуна 1992“ обухвата значајну анализу губитака и поименце набројених 13.376 жртава, што чини 80 одсто књиге.
 
 
Email