Број 99
Садржај и реч уредника
Број 99
Сусрет министара Србије и Шпаније
Подршка европским интеграцијама
Број 99
Министар Шутановац и генерал Милетић у Лесковцу
Професионализација отвара перспективу
Број 99
Предавање министра Шутановца слушаоцима Школе националне одбране
Интезиван безбедносни дијалог
Старешинама које се школују за најодговореније дужности у Министарству одбране и Војсци Србије предочени су најзначајнији резултати рада у систему одбране и смернице које ће бити пресудне у даљем раду.
Број 99
Министар Шутановац примио српске мировњаке
Догађаји
Број 99
Пуковник проф. др Младен Пантић, директор Војнотехничког института
Приближавањ теорије и терена
Колектив Војнотехничког института сваке године на Дан института – 3. новембра, приказује оно најважније што је између два празника урађено. Тако ће на овогодишњој свечаности бити приказани школски авион ласта и беспилотна мини летелица, прототипска партија теренских возила ФАП и звукометријки систем за регистровање позиције непријатељске ватре, који је виђен и на недавној вежби на Пештеру.
Број 99
Догађаји
Број 99
Догађаји
Број 99
Друга бригада
Од Дрине до Мораве
Успешна реализација три велике вежбе у протеклој години и ефикасан паралелни рад на тежишним задацима указују да је у Другој бригади успостављена добра организација и да је много учињено на подизању нивоа оперативних способности. Све то несумњиво потврђује да процес професионализације у овој јединици Војске Србије иде у добром смеру и да реформа система одбране даје резултате.
Број 99
Први Сабирно-продајни центар Војске Србије
Отпад без отпада
Дневни пазари продавнице сабирно-продајног центра износе од 50.000 до 70.000 динара, док је приход за 2008. износио око 110 милиона. Пошто је реч о опреми и средствима која за војску, практично, немају никакву вредност, приход који се остварује њиховом продајом систему одбране доноси чист добитак.
Број 99
Геостратешко окружење Србије
Нови играчи, нове теме
Међународна конференција под називом „Србија у савременом геостратешком окружењу”, одржана недавно у Београду, пружила је комплексан поглед на промењене међународне околности, нове геополитичке теме и играче.
Број 99
Вести са Војне академије
Број 99
Вести са ВМА
Број 99
Удружење породица палих бораца ратова од 1990. године
Војска најискренији пријатељ
Девет година од оснивања и двадесет година од почетка оружаних сукоба, односно распада бивше СФРЈ, Удружење је изузетно добро организовано и ужива подршку државних институција. То је ванстраначка, буџетска организација Министарства рада и социјалне политике, сектора борачко-инвалидске заштите Републике Србије.
Број 99
Сусрет после пет и по деценија
Сећање на питомачке дане
Наредбом број 30. врховног команданта оружаних снага ФНРЈ од 1. септембра 1954, коју је потписао Јосип Броз Тито, у чинове потпоручника произведени су први академци који су се после завршеног двогодишњег општевојног образовања и једногодишње специјализације у родовским школским центрима, нашли на платоу у кругу Војне академије на Бањици.
Број 99
Са галерије
Оружје за кајање
Број 99
Меридијани
Број 99
Паралеле
Бутмирски (не)споразум
Број 99
Сајам књига
На ушћу мора у море
Број 99
Монографија
На част поколењима
Репрезентативна тротомна монографија посвећена Милутину Миланковићу, Николи Тесли и Михајлу Пупину представљена је у Централном дому Војске Србије у Београду.
Број 99
110 година Уметничког ансамбла "Станислав Бинички" (2)
Велики успех на турнејама
Број 99
Духовност и времеплов
Број 99
Ослобађање Београда 1944. године
Најзад заједно
Увек, и у највећим тешкоћама, борци НОВЈ ослушкивали су како се развијају ратна дејства савезника, нарочито на Источном фронту, и питали се када ће се сусрести с моћном Црвеном армијом. У првим годинама рата, па и касније, све је више јачало уверење да ће се једног дана срести са непобедивом савезничком Црвеном армијом. Сан свих бораца остварио се у десетодневној операцији ослобађања Београда.
Број 99
Шести ауто-рели "Меморијал Хероја Тепића”
Сомборци најуспешнији
Број 99
Конкурси
Број 99
Шах и укрштене речи
Email