24.05.2016


Отворена изложба "Војска у вашем објективу"КЛИКНИТЕ ОВДЕ ЗА ВИРТУЕЛНУ ТУРУ КРОЗ ГАЛЕРИЈУ !

У Малој галерији Дома Војске Србије данас је отворена изложба „Војска у вашем објективу“, која представља поставку одабраних фотографија пристиглих на конкурс за избор најбоље фотографије у 2015. години, а коју је Управа за односе са јавношћу Министарства одбране спровела крајем прошле године на друштвеној мрежи Фејсбук.
 
На тај начин публика ће бити у прилици да погледа како су љубитељи фотографије видели Војску у свом објективу, и како су гласали, јер су међу њима и три фотографије с највећим бројем гласова корисника Фејсбука.
 
Присутнима су се обратили директор Медија центра „Одбрана“ пуковник Стевица С. Карапанџин и аутор поставке фоторепортер Зоран Миловановић, а изложбу је отворио начелник Управе за односе са јавношћу Министарства одбране капетан бојног брода Петар Бошковић.
 
Он је истакао да је изложба „Војска у вашем објективу“ једна од „најлепших могућих потврда“ добре двосмерне комуникације на друштвеним мрежама система одбране.
 
- Почели смо стидљиво и срамежљиво, а данас имамо више од 200.000 пратилаца на Фејсбуку. Треба имати у виду да је њих 1.500 послало своје фотографије, а Зоран Миловановић је оне које су ушле у ужи избор, њих 170, маестрално сложио. Конкурс и изложба резултат су добре двосмерне комуникацие, посетилаца и наших запослених, дела наше екипе. Сигурно ћемо организовати још сличних акција, али то је за неку наредну изложбу, поручио је капетан бојног брода Бошковић.
 
Према речима пуковника Карапанџина, живимо у ери дигиталних медија, брзих порука и глобалне повезаности, а тренуци живота које приказујемо на друштвеним мрежама креирају виртуалну слику сваког од нас.
 
- Управо је овај конкурс показао начин на који грађани Србије доживљавају војску своје земље. Прва три места, према броју свиђања или гласова, освојиле су фотографије на којима су припадници Војске Србије сагледани с емоцијама, нежношћу и окружени вољеним особама. То потврђује да се у нашем народу Војска и даље доживљава блиско и с поверењем, рекао је пуковник Карапанџин.
 
Аутор поставке је нагласио да фотографија настаје у одређеном тренутку времена и да када тај тренутак прође „она га чини трајним“. Миловановић је закључио и да Војска Србије традиционално има добар приступ према фотографији.
 
Заједничко ауторима пристиглих фотографија је да су у једном тренутку надахнућа у свом објективу видели војску. Љубитеље фотографије инспирисали су кришом ухваћени тренуци предаха на вежби, затим средства технике, мировњаци у мисији, заставе.
 
Изложбу, која ће трајати до 4. јуна, организовали су Управа за односе са јавношћу Министарства одбране и Медија центар „Одбрана“.
 
Email