25.01.2016


У Дому Војске Србије отворена изложба фотографија на платну манастира Хиландар Изложба фотографија на платну манастира Хиландар, аутора Миодрага Мише Бранковића, „Хиландар – у сусрет Светом Сави“, отворена је данас у Атријуму Дома Војске Србије а изложена у Малој галерији.

О изложби су говорили директор Медија центра „Одбрана“ пуковник Стевица С. Карапанџин, председник Крунског савета Драгомир Ацовић и аутор.

Пуковник Карапанџин говорио је о манастиру Хиландар, свом искуству стеченом у том манастиру и познанству са аутором изложбе.
- Миша Бранковић је уметник и верник који има око и дар да кроз фотографије пренесе оно што сам ја покушао вама речима да објасним данас, рекао је директор Медија центра „Одбрана“.

Аутор је захвалио свим сарадницима и додао да су „његове речи изложене фотографије“ те није много говорио.
Ацовић је током обраћања присутнима, читајући цитат о Хиландару, рекао да ко може треба платна да гледа пажљиво, и очима и духом.

- На Бранковићевим фотографијама нема људи, а ништа није празно и пусто. Његове Хиландарске просторе настањују вера и дух оних који су били, они који привремено јесу и оних који ће тек бити. Ми на његовим фотографијама тражимо своју просторију у Хиландару у којој још нисмо били, али хоћемо једног дана. Једном давно неко је рекао – Истинска радост је озбиљна ствар. Дакле, радујмо се. Озбиљно, поручио је Ацковић.

Миша Бранковић поклонио је икону Дому Војске Србије и уручио је пуковнику Карапанџину.

Изложба ће бити отворена до 27. јануара.
Email