03.12.2015


Отворена изложба "Зима" у Малој галерији Дома Војске Србије Традиционална децембарска изложба Ликовне групе Војне академије под називом „Зима“, отворена је данас у Малој галерији Дома Војске Србије. Поставку, чије је слободна тема – зима, чине 44 рада, 32 аутора који су од техника користили акварел, гваш, темперу, акрилик и уље.

Отварајући изложбу, која ће бити отворена до 12. децембра, академски сликар Горан Остојић Вид рекао је да су Ликовну групу „при Војсци“ после рата чинили и многи познати уметници, међу којима и Ђорђе Андрејевић Кун.
– Изложба је веома значајна јер сведочи континуитет и доприноси очувању идентитета групе која, на специфичан начин, спаја културу и одбрану земље, која може да се врши и образовањем и културом, а група то чини од 1947. године - истакао је Остојић Вид и додао да изложба „Зима“ има и специфичну интеракцију с публиком, што је посебан квалитет.

На отварање изложбе песму „Востани Сербие“ извео је „српски мелод“ Љуба Манасијевић, а секретар Ликовне групе Војне академије, Љиљана Недељковић, због помоћи у реализацији, посебно се захвалила Министарству одбране и Медија центру „Одбрана“.

Ликовна група Војске постоји 68 година и на такмичењима ликовних група редовно осваја прва и друга места. Уметници радо поклањају своја дела, а ове године радови са изложбе „отишли“ су Војној академији.
Email