12.06.2015


Отворена изложба "Београд за сва времена"КЛИКНИТЕ ОВДЕ ЗА ВИРТУЕЛНУ ТУРУ КРОЗ ГАЛЕРИЈУ !

У Малој галерији Дома Војске Србије данас је отворена изложба слика Ликовне групе Војне академије под називом „Београд за сва времена“. Кроз 36 изложених радова посетиоци су могли да виде престоницу из уметничке перспективе, пратећи на сликама промене које су настајале током дуге и бурне прошлости једног од најстаријих градова Европе.

Изложбу је отворио један од чланова управног Одбора Ликовне групе, архитекта у пензији Бранко Грујић. Он је захвалио Министарству одбране на уступању „јединственог излагачког простора у срцу Београда“, напоменувши да од првог дана свог настанка Ликовна група Војне академије ужива подршку система одбране у својим стваралачким и излагачким подухватима.

Према речима сликарке Љиљане Недељковић Ликовна група Војне академије једна је од водећих не само у земљи, већ и у региону, за шта су доказ и прве награде у појединачној и групној конкуренцији освојене на последњој одржаној сликарској смотри Београда.

- На тематској изложби која је посвећена нашем главном граду, конкурисало је 56 радова, од којих је изабрано 36 који су данас представљени у Малој галерији Дома Војске. Одабир слика извршио је наш познати историчар уметности, некадашњи кустос Галерије Београд, Здравко Вучинић, рекла је Недељковићева, која се и сама данас београдској публици представила са две слике „Црква св. Петке на Калемегдану“ и „Саборна Црква“.

Својим музичким наступом виолинисти Живојин Велимировић и Ненад Менделсон увеличали су данашњу изложбу.

Изложба ће бити отворена до 23. јуна у Малој галерији Дома Војске Србије, сваког дана (осим недеље) у времену од 11 до 19 часова.

Email