02.12.2013


Отворена изложба Ликовне групе Војне академијеУ Малој галерији Дома Војске вечерас је отворена традиционална децембарска изложба Ликовне групе Војне академије. Изложба „66 година традиције“ заокружује уметничку делатност групе у 2013. години.

- Ово је четврта колективна изложба ове године. Прва је такође одржана у Дому Војске, друга у Библиотици града Београда, а трећа у оквиру 53. Салона аматера Београда у Земуну. На ове четири изложбе учествовало је преко 50 уметника наше ликовне групе, а овогодишња продукција која је прошла кроз галерије броји око 200 слика – рекао је на отварању генерал-потпуковник у пензији Љубиша Стојимировић.

Отварање су употпунили члан ликовне групе и професор музике мр Александар Живановић, гласом и на гитари, и најмлађи професор музике у Србији Лазар Остојић на клавиру.

Ликовна група Војне академије постоји још од 1947. године и представља једну од најстаријих ликовних група код нас. Њени чланови нису били само војна лица аматери, већ и велика имена српског сликарства.

Изложба ће бити отворена до 13. децембра, а улаз је слободан.
Email