03.08.2022


У новом броју „ОДБРАНЕ”Врели месец за нама није утицао на уобичајено динамичне активности у систему одбране, па ћете, сходно томе, на страницама августовског броја „Одбране” наћи низ атрактивних тема и занимљивих прича које препоручујемо Вашој пажњи.

Након сажетог прегледа најважнијих активности челних људи Министарства одбране и Војске Србије, које су по традицији У ФОКУСУ, нови број Вашег магазина отвара РАЗГОВОР С ПОВОДОМ, који смо, поводом Дана санитета, водили с пуковником проф. др Ненадом Ратковићем.

СТАЈНА ТАЧКА доноси причу о декларисаним јединицама Војске Србије које, реализујући другу мисију, учешћем у мултинационалним мировним операцијама дају значајан допринос очувању мира у свету.

Рубрика СИСТЕМ, према провереном рецепту, обилује мноштвом атрактивних фотографија, прича и садржаја из војничке свакодневице, који Вас „воде” на својеврсно путовање широм Србије, у центре за обуку, на стрелишта и полигоне, где војска, без предаха, унапређује и надограђује своје способности.

АРСЕНАЛ доноси текст реномираног аутора Милосава Ц. Ђорђевића о новитету са сајма наоружања „Еуросатори” у Паризу, опитном моделу тенка КФ 51 „пантер”, који је привукао велику пажњу посетилаца.

У рубрици ГЛОБАЛНО Вашој пажњи препоручујемо текст нашег сталног сарадника Бранислава Милосављевића о новом стратешком концепту НАТО-а под насловом „Шта се променило од Лисабона до Мадрида”, а ту је и прича о „Херојима Халијарда”, новом филму и серији Радоша Бајића, која се, у рубрици КУЛТУРА, завршава интервјуом са тим познатим филмским ствараоцем.

ТРАДИЦИЈА доноси причу о српском народном трибуну, војводи и генералу Ђорђу Стратимировићу, коме је недавно подигнут споменик. Како не бисмо остали дужни ни љубитељима спорта, тој рубрици смо још једном посветили значајну пажњу.
СПЕЦИЈАЛНИ ПРИЛОГ летњег броја „Одбране” говори о српској војничкој традицији, која је део националног идентитета.

Много је разлога да на време обезбедите свој примерак августовског издања „Одбране”.
 
Email