23.12.2021


"Првих 40. година са виолином"Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ вечерас је у Свечаној сали београдског Дома војске Србије, одржао концерт под називом „Првих 40 година са виолином“, којим је наставио низ концертних догађаја из циклуса „Одабрали смо за Вас“.

Под диригентском палицом Владимира Коха, који је наступио и као солиста, реномирани окрестар приредио је верној публици два виолинска класика.

Први је „Концерт за виолину и оркестар у Е молу“, опус 64 Феликса Мендесона, а други „Концерт за виолину и оркестар број 1 у Ге молу“, опус 26 Макса Бруха, чије је извођење публика поздравила бурним аплаузом.

Сјајан музички угођај употпунио је и „Новогодишњи музички поклон“ у коме је наступио виолиниста Владимир Кох у пратњи гошће, пијанисткиње Тање Јаблановић.
Вечерашњи концерт био је и лични јубијеј виолинисте Владимира Коха којим је обележио 40 година успешне каријере, нераздвојно повезане са Симфонијским оркестром „Станислав Бинички“, чије је био дугогодишњи члан и са којим оствараје успешну сарадњу од 1985. године.

Владимир Кох заузима истакнуто место у музичком животу региона.
Наступао је као стални или гостујући концерт мајстор, заменик концерт мајстора или први виолиниста у свим значајнијим оркестрима у Србији, али и у реномираним иностраним ансамблима као што је Симфонијски оркестар Тенерифе, Камерни оркестар Про Цлассица у Шпанији и Камерни оркестар у Гофредо Петраси у Риму.
Email