09.11.2021


Вече уметничке музике с Анастасијом ХолцУметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ наступио је вечерас у Свечаној сали Дома Војске у Београду, на концерту посвећеном десетогодишњици  уметничке каријере сопранисткиње Анастасије Холц.

На програму су биле најпознатије арије из дела Бизеа, Пучинија, Моцарта, Лехара, Маскањија и Калмана, а гост концерта је био млади баритон Милан Обрадовић.
Оркестром је дириговала Дијана Цветковић.

Концерт је почео Увертиром из опере Кармен, а потом је публика имала прилику да ужива и у многим значајним ролама сопранског фаха. Од чувене Бизеове „Хабанера" и арије Лаурете из Пучинијеве опере „Ђани Скики", преко арије Ђудите из истоимене оперете Франца Лехара до Мими из Пучинијеве опере „Боеми", извођење је награђено бурним аплаузом. 

На исти начин је испраћена и „Канцонета" из опере „Кавалерија Рустикана", као и наступ баритона Милана Обрадовића који се представио аријом Дон Ђованије из истоимене Моцартове опере.

Посебно уживање за публику били су дует Зерлине и Дон Ђованија из исте опере, а затим и „Подмосковске вечери“, док су „Очи чорније“ и на бис изведена Кнегиња Чардаша из истоимене Калманове оперете дочекане с посебним одушевљењем.

Током десет година успешне каријере, иако млада, Анастасијом Холц је освојила многобројна признања. Занимљиво је да је прву међународну награду освојила на пијанистичком такмичењу „Рубинштајн“ у Паризу, још 1998. године, а поред осталих вредних награда, ту је и Гран при на Фестивалу словенске музике у Москви 2012. године, да би од 2016. године Анастасија Холц већ била и најмлађа чланица жирија на истом фестивалу. 
Email