06.09.2021


Министар Стефановић наградио победнике такмичења "Чувар реда"Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са припадницима Војске Србије који су освојили прво место на такмичењу јединица војне полиције "Чувар реда", које је одржано у оквиру Међународних војних игара. Стефановић је новчано наградио екипу која је изборила злато за Србију на највећој војној смотри на свету.

У разговору са припадницима Војске, којима је уручио и захвалнице, министар одбране је истакао да је поносан јер смо остварили велику победу на такмичењу, које је за војске значајно попут Олимпијских игара, али и јер смо се показали као беспрекоран домаћин с обзиром да је Србија први пут била једна од 11 земаља суорганизатора Међународних војних игара.     
 
„Награђени учесници такмичења “Чувар реда”, које наша земља први пут организује. Лавовска борба донела је заслужено прво место! Свака част, момци!“, написао је министар на свом Инстаграм профилу (@nebojsastefanovic).

Екипу Војске Србије која је однела победу у изузетно јакој конкуренцији у дисциплини „Чувар реда“ у Краљеву чинили су потпуковник Борко Луковић, мајор Радован Маринковић, капетан Милан Ковачевић, поручник Данило Нешић, старији водник Никола Бурсаћ, млађи водник Никола Крстић и водник Петар Вукашиновић, тренери војни службеник Душан Јаковљевић и заставник Славољуб Алексић, док је потпуковник Дејан Миликић био један од међународних судија на овом престижном такмичењу.     

Уручењу захвалница у Дому Војске Србије присуствовали су и помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић и начелник Управе војне полиције пуковник Јовица Матић.
Email