28.06.2013


Изложба Ликовне групе Војне академијеУ Малој галерији Дома војске отворена је видовданска изложба „Слобода контролисаних боја“ Ликовне групе Војне академије. Поставка која обухвата радове 43 аутора  није тематска, већ је уметницима дата слобода стварања, што се наслућује и из самог назива изложбе.

Љубитељима ликовног стваралаштва обратио се генерал-потпуковник у пензији Љубиша Стојимировић, који је уједно и председник Ликовне групе.

„Овом изложбом започињемо креативну сезону. Представили смо се овде са 43 слике, а за месец дана видећемо се са новим делима  у галерији Библиотеке града Београда“, најавио је Стојимировић.

Почасни гости на отварању изложбе били су кадети Војне академије и управо један од њих, Момчило Раичевић, кадет 134 класе, шеф ликовне секције и аутор предивне слике „Дим“, имао је част да отвори изложбу.

„Изузетно ми је задовољство што могу вечерас да вас поздравим у име свих кадета Војне академије и позовем да уживате у изложби наше ликовне групе“, рекао је Раичевић.

Свечаност су употпуниле озбиљном, али и веселом музиком професорка Музичке академије Татајна Олујић на виолинии и Даринка Пауновић за клавиром.

Изложба ће бити отворена до 12. јула.

Email