19.11.2020


Састанак министра Стефановића и министарке ГојковићПотпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са потпредседницом Владе и министарком културе и информисања Мајом Гојковић у београдском Дому војске.

Стефановић и Гојковић разговарали су о могућностима сарадње два министарства у области културе и неговања војничке традиције, а на састанку је разматран пројекат рестаурације фасаде зграде Дома Војске Србије.

Ово здање, познато и под својим првобитним именом - Ратнички дом, грађено је у периоду од 1929. до 1931. године, према пројекту архитеката Јована Јовановића и Живка Пиперског, а доградњом из 1939. године задржана је идентична стилска формулација првобитног објекта. Одлуком Скупштине града Београда зграда Дома Војске Србије проглашена је културним добром 1984. године. Данас је Дом Војске седиште Управе за односе са јавношћу Министарства одбране - Медија центара „Одбрана“ и Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ и представља место где се одржавају бројни културни догађаји као што су изложбе, концерти, промоције књига, трибине и слично.
 
Email