15.05.2020


Ретроспективна изложба Милана Коњовића поново у Великој галерији Дома Војске СрбијеПоштовани поклоници културе, има ли бољег начина да се, након престанка ванредног стања, на достојан начин вратимо уметности - од обиласка ретроспективне изложбе слика и пастела Милана Коњовића, за коју вам од 19. маја поново широм отварамо врата Велике галерије Дома Војске Србије.

Поставка је привремено била недоступна за посетиоце, због пандемије изазване вирисом ЦОВИД-19, али вас сада поново очекује у пуном сјају, у простору из кога вам стижу само добре вести, а једна од њих је и да ћемо и даље чинити све да изађемо у сусрет свим вашим рафинираним уметничким укусима.

О Милану Коњовићу, који је особеним делом створио оригинални свет сугестивне снаге и стваралачке енергије, критика је сложна у оцени да је реч о нашем најистакнутијем савременом сликару, који је импозантним опусом обележио век за нама.

Изложбу, коју заједнички организују Медија центар „Одбрана” и Галерија „Милан Коњовић” из Сомбора, публика ће моћи да погледа до 25 јула, сваког радног дана од 11.00 до 19.00 часова.

Молимо све посетиоце да поштују мере заштите и користе заштитну опрemу (маске и рукавице)и одржавају  физичку дистанцу.

Добродошли!
 
Email