07.05.2020


Плакете војном санитетском тиму из Руске ФедерацијеУдружење ветерана 63. падобранске бригаде данас је на свечаности у Дому Војске Србије уручило плакете и захвалнице за помоћ у спровођењу мера Владе Републике Србије и борби против ковида 19 војном санитетском тиму из Руске Федерације.

Признања је уручио председник Удружења ветерана 63. падобранске бригаде, Видоје Ковачевић.

- Ви као експерти најбоље знате колико је било важно јавити се на први позив и тако брзо и ефикасно пружити помоћ српском народу у борби са невидљивим непријатељем и епидемијом. Као сведок тог времена мислим да би Србија имала много више жртава због ковида 19 да није било ваше помоћи. Поштујемо ваше пожртвовање братском српском народу  - рекао је председник Удружења ветерана 63. падобранске бригаде  уручујући плакету генералу Михаилу Чернишову.

Примајући плакету, генерал Михаил Чернишов се захвалио и нагласио да му је драго што су руски лекари могли да помогну у овој великоја акцији у којој је  између осталог и дезинфекцијом обухваћено 40 градова у Србији.

- Показатељи су да вирус пада, па нам је драго да смо у сузбијању епидемије и ми учествовали - рекао је генерал Михаил Чернишов. 

Свечаности је присуствовао и  начелник Управе за традицију, стандарде и ветеране Министарства одбране, пуковник Душко Шљиванчанин.
 
 
Email