05.03.2020


Одржан концерт Градског хора БеоградУ Свечаној сали Дома Војске Србије одржан је концерт Градског хора Београд, на коме су извођена дела духовне и световне музике.
 
У првом делу концерта публика је уживала у композицијама духовне музике српских и руских композитора Стевана Стојановића Мокрањца, Николаја Кедрова, Бориса Ледковског, Владимира Иванова, Алексеја Лвова, Павела Чеснокова, Милана Аћимовића и Николаја Уварова а у другом, у делима световне музике. Између осталих у нумерама „Калеш бре Анђо“, „Рабињушка“, „Пукни зоро“, „Стани, стани Ибар водо“, „Јесење лишће“, „Заспо Јанко“.
 
Као солисти су наступили Кристина Милетић, сопран, Марина Ђуркин, сопран, Филип Савић, тенор/баритон и диригент, Милан Мика Аћимовић, који је и уметнички руководилац хора.
 
Градски хор Београд је основан 2016. године. Реч је о мешовитом певачком друштву састављеном од око 30 сталних чланова. Хор негује више врста уметничке, духовне и алтернативне музике и изводи дела разних композитора из различитих епоха и делова света, традиционалну музику, затим госпел те класичну музику, барок, духовну, џез-поп музику.
 
Чланови овог хора су и организатори Београдских хорских свечаности.
Email