13.02.2020


Концерт „Наша деца“ одржан вечерас у Дому ВојскеТрадиционални концерт „Наша деца“, на којем талентована деца припадника Министарства одбране и Војске Србије наступају у пратњи Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, одржан је вечерас у Свечаној сали Дома Војске Србије у Београду.

Концерту посвећеном младим талентима присуствовали су заменик начелника Генералштаба генерал-мајор Петар Цветковић, начелник Управе за обуку и доктрину бригадни генерал Жељко Петровић и начелник Управе за односе са јавношћу пуковник Михаило Зоговић, припадници Министарства одбране и Војске Србије, родитељи и пријатељи талентованих малишана и бројни поштоваоци музичке уметности.

Реч је о манифестацији која већ седми пут окупља и промовише талентоване малишане, децу професионалних и пензионисаних припадника Министарства одбране и Војске Србије, која певају и свирају у пратњи старијих и искуснијих колега музичара из Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”.

Госте вечерашњег концерта у Дому Војске поздравио је начелник Уметничког ансамбла “Станислав Бинички” капетан фрегате Светозар Василески, који је истакао да је концерт „Наша деца” још једна прилика да се јавности представи надареност и уметнички рад деце припадника Министарства одбране и Војске Србије, али и потврди значајна улога коју Ансамбл „Бинички” има у афирмисању младих талената.

Публици у београдском Дому Војске вечерас су се представили Дуња Лакић  са композицијом „Кад бресква цвета" Радомира Јанковића, Вукша Вучетић који је извео Бургмилерово „Збогом“ и Гедикеов „Мали комад“, Олга Павловић која је одсвирала Вивалдијев „Концерт за виолончело“, Ива Томашевић која је извела Палмеров „Фанданго“, тромбон је свирала Јована Војиновић која извела Фоксов „Анданте и Марш“, Нађа Митровић је на клавиру одсвирала Менделсонову „Гондолијеру“, Сташа Петраш, која је извела Концерт за виолину бр. 4 Хенрија Виетана, Теодора Радовић са нумером  „Диментика“ и најмлађи учесник, шестогодишњи Давид Божић, који је на клавиру извео нумеру из „Пирата са Кариба“.

У наставку вечери, гости у Свечаној сали Дома Војске могли су да уживају у песми „Најлепша је земља моја“ Петра Полкапоског, као и у извођењу нумере “The Lion`s birthday party” Лазара Петковића, а затим и у чувеном хиту који су отпевале Уна и Миа Ганић дуа Extrime „More then words“, као и у наступу Лазара Ђорђевића који је на  фрули одсвирао „Чукаричко коло“ и „Бојарку“.

Четрнесторо дечака и девојчица, узраста од шест до 17 година, побрали су бројне аплаузе публике и симпатије старијих колега из ансамбла и својим наступима показали да се љубав према музици и таленат развијају од најранијег детинства. 

Вечерашњи концерт отвориле су и затвориле гошће - чланица Оперског студија Народног позоришта у Београду сопран Исидора Стевановић, која је на почетку ове музичке вечери извела арију из опере „Мадам Батерфлај“, а својим нумерама “Молила сам анђеле” и “Град” вечерашњи концерт је затворила кантауторка Ана Станић. Уметничким ансамблом “Бинички” дириговала је Катарина Божић. 

Посебан куриозитет концерата "Наша деца" је да су и гости концерата и претходних година били афирмисани музичари који су и сами деца војних лица, попут  Бајаге, Мериме Његомир, Оливера Њега, Гоце Тржан, Жељка Самарџића, Ане Станић, Ане Кокић, сестара Гобовић, и многих других.

Реализацију овогодишњег концерта "Наша деца" помогао је директор Удружења „Мрежа за пословни развој“ Никола Кораћ, који је  припремио изненађење за све талентоване малишане учеснике вечерашњег концерта, као симболичну награду за њихов досадашњи рад и труд.

Као и претходних шест, организатори овогодишњег концерта “Наша деца” су Управа за односе са јавношћу Министарства одбране и Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“. Концерту је претходила аудиција на којој је стручни жири изабрао најталентованије малишане који су имали част да вечерас, пред београдском публиком,  наступе са Ансамблом „Бинички“.
 
Email