01.02.2020


Изашао је нови број „ОДБРАНЕ”У ФЕБРУАРСКОМ БРОЈУ МАГАЗИНА „ОДБРАНА“ ПРОЧИТАЈТЕ:
 
Како Универзитет одбране дочекује девету годишњицу  рада.
 
У рубрици „Фокус“, сазнајте како је протекла посета председника Србије Александра Вучића и министра одбране Александра Вулина Дрвару и Мркоњић Граду, али и детаље многобројних активности министра Вулина у јануару, којима је најавио динамичну годину пред нама.
 
Из интервјуа с командантом РВ и ПВО генерал-мајором Душком Жарковићем, информишите се зашто је прошла година била дуго чекана за тај вид, и шта његови припадници очекују у овој години.

Шта о војној неутралности мисле политичари и стручњаци, сазнајте у рубрици „Стајна тачка“.

Рубрика „Систем“ доноси занимљиве приче: како се обучавају специјалци на Копаонику; у чему је снага броја 4 на десном рамену припадника 4. бригаде КоВ; како је протекло конструкционо испитивање гађањем у ноћним условима модернизованог борбеног возила пешадије БВП М-80А; зашто златна каратисткиња Јелена Вукотић жели да буде војник. Обележавамо дане Института за стратегијска истраживања и Војног архива као и Војне болнице Ниш. А читајте и ко је овогодишњи добитник новинарска награда „Иван Марковић.
 
Зашто проф. др Александар Дугин сматра да Србија има одговорност за Балкан, сазнајте у интервјуу, а у рубрици „ Глобално – паралеле“  - каква је била и каква је данас албанска армија.
 
Како, након 75 година од ослобођења,  изгледа „Аушвиц” читајте у репортажи која је настала приликом обиласка тог града таме.
 
Упознајемо вас с кадетом Војне академије Ђорђем Рацковићем, овогодишњим победником у пливању за Богојављенски крст на Ади Циганлији
 
У културној рубрици, од аутора текста Невена Милаковића, сазнајте како је настала песма „Вила са Кошара”.
 
Кад је реч о „стандарду“, представљамо вам најважније елементе  новог Правилника о решавању стамбених потреба.
 
 
Email