12.11.2019


Слава Медија центра "Одбрана"Светом  литургијом, коју је служио главни војни свештеник мајор, отац Слађан Влајић, данас је у београдском Дому Војске Србије обележена крсна слава Медија центра „Одбрана“, Свети краљ Милутин.

У параклису посвећеном том свецу, окупили су се запослени, пријатељи и сарадници установе, која баштини традицију српских ратника, и стожер је културних и информативних делатности у Министарству одбране и Војсци Србије.

Уз појање Првог београдског певачког друштва, молитвено је оживљено сећање на српског Краља Милутина, који је за живота подигао велики број манастира и цркава, али и болнице и храмове и чинио значајно доброчинство свом народу.

Тумачећи данашњи одломак из Јеванђеља, који је читан на славској литургији, главни војни свештеник отац Слађан Влајић, кроз причу о лошим виноградарима, осврнуо се на људску непослушност и потребу да се срећа  тражи на страни на којој обично нема Бога.

Говорећи о потреби да се живи у складу с врлином, он је честитао славу колективу Медија центра "Одбрана", са жељом да и даље, у обављању свог посла, буду окренути истинским вредностима, и да наставе да успешно информишу јавност о томе шта Војска данас ради и колико је то за Србију важна институција.

Директор Медија центар одбрана пуковник Стевица Карапанџин, захваљујући гостима што су се одазвали позиву, истакао је да ту установу чине људи који заједничким напорима, предано и посвећено, реализују све постављене задатке и пружио уверавање да ће тако бити и убудуће.  

Он је поручио колегама да је нужно да и убудуће, као и досад, поклањају подједнаку пажњу и снази личности, баш као и култу заједнице, те да управо та дијалектика разрешава све препреке у реализацији задатака.

Медија центра „Одбрана”, чије је седиште у београдском Дому Војске Србије, Светог Краља Милутина већ пети пут обележава као своју крсну славу.
Email