12.09.2019


Комедија „Лажи ме“ изведена у Дому Војске СрбијеКомедија карактера са елементима гротеске „Лажи ме” изведена је вечерас пред публиком у Свечаној сали Дома Војске Србије.
 
Ова дуодрама настала је по књизи Саше Симоновића „О љубави, смрти и још неким ситницама”. Текст представе урадили су аутор овог дела и Жељко Мијановић, док режију потписује Драгослав Дабић.
 
Драмски уметници Александар Дунић и Сандра Бугарски дочарали су животне ситуације времешног брачног пара уз много хумора и нешто лажи, малих, белих, али и великих, судбоносних и животних, које актери откривају једно другом током представе.

Сиже представе одговара свакодневици, те због тога ова представа изазива велику пажњу публике последњих година. После 25 година супружници одлучују да отпутују у бању у којој су провели медени месец и тада на сцену испливају мале и велике обмане или праве лажи њиховог заједничког живота, лажи које се многима догађају, мале и наивне, али и тешке, црне и смртоносне, које су покидале многе везе.

Јунаци комедије Лепомир и Ружица све више упадају у лавиринт сумњи, полуистина, инсинуација и интрига, које их доводе на ивицу апсурда, где једино може да их спаси права, лековита и искрена љубав, због које се газе морални принципи и због које се, када је то једини избор, и лаже.
 
У сведеној сценској поставци публика је могла да ужива у духовитим и реалистичним дијалозима. По томе како је реаговала на неке од реплика, увучена у приче и интриге овог брачног пара, могло се закљућити да овај драмски комад одговара реалистичном приказу просечне породице данас.
 
Виртуозне глумачке изведбе  Александра Дунића и Сандре Бугарски само су допринеле да овај текст добије нову димензију. У сигурном и катарзичном сукобу двоје супружника експлицира се и њихова дуга брачна историја, ситни неспоразуми, али и емотивна блискост оних који су толике године ипак опстали у заједничком животу.
 
Чини се да је публика могла да ужива у овом извођењу, што је потврдила и дугим аплаузом и овацијама на крају представе.
Email