19.07.2019


Концерт „Вече са Данком“ одржан на тераси Дома Војске СрбијеУ организацији  Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ и естрадне уметнице Слободанке Данке Стојиљковић вечерас је на Тераси Дома Војске Србије одржан нови концерт из циклуса „120 година са Вама“.
 
У програму који је назван „Вече са Данком“ поред ње су као солисти наступили и Чедомир Марковић, протођакон Богдан Стјепановић и Јелена Бањац. Као солиста на хармоници наступио је и Вук Кандић, док је у програму учествовао и драмски уметник Стефан Јевтовић. Уметничким ансамблом Министарства одбране „Станислав Бинички“ ове вечери дириговао је мајор Игор Митровић.
 
Пре почетка програма окупљеној публици, која је до краја испунила Терасу Дома Војске Србије обратила се Данка Стојиљковић. Она се на почетку захвалила публици која је дошла, као и Уметничком ансамблу Министарства одбране „Станислав Бинички“ са којим сарађује преко две деценије, истакавши да је вечерашњи репертоар избор песама које она највише воли.
 
Поменути уметници представили су се интерпретацијом публици добро познатих домаћих и страних композиција међу којима су се нашле песме: „Одисеја“, „Пукни зоро“, „Добра вам ноћ, пријатељи“, „Због тебе моме убава“ и многе друге. 
 
На крају програма уз захвалност публици и извођачима начелник Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ капетан фрегате Светозар Василески уручио је Данки Стојиљковић реплику плаката за вечерашњи концерт, а Сањи Радић, виолинисткињи Ансамбла „Станислав Бинички“ војну спомен медаљу за 30 година уметничког рада у Ансамблу.
 
Публика која се окупила ове вечери на Тераси Дома Војске Србије у пријатном амбијенту могла је да ужива у богатом музичком програму, достојном традиције коју годинама негују интерпретатори и инструменталисти који су наступили на челу са Данком Стојиљковић и Ансамблом „Сатанислав Бинички“, који ове године слави 120 година од како га је 1899. године, најпре као „Први београдски војни оркестар“ формирао наставник и утемељивач војне музике код Срба Станислав Бинички.
Email