02.07.2019


Концерт „Кроз васиону и векове“Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” одржао је вечерас, у Свечаној сали београдског Дома Војске Србије,  концерт под називом „Кроз васиону и векове“.

На програму је била сценска кантата, настала према роману „Кроз васиону и векове“ Милутина Миланковића, коју је адаптирао Арса Милошевић, а стихове и музику написала Вера Миланковић,  у част обележавања 140. годишњице рођења познатог научника.

Солисти су били Мина Глигорић, сопран и Борис Папак, баритон, а симфонијским оркестром Уметничког ансамбла Министарства одбране, дириговала је Катарина Божић.

Вера Миланковић, композитор, пијаниста и педагог, потомак је угледне српске породице високих официра, научника, универзитетских професора,  дипломата и културних посленика. Редовни је професор Факултета музичке уметности  у Београду, оснивач и организатор Педагошког форума - годишњег скупа педагога музичких и сценских уметностии. Председник је Управног одбора Београдске филхармоније. Добитница је Златног беочуга Културно-просветне заједнице Београда 2007. и Награде часописа „Музика класика" за најбољу примењену музику у 2013. години, за музичку драму „Миланковић" изведену у позоришту Мадленијанум.
 
Email