17.05.2019


Колективна посета изложби „Одбрана 78”Колектив Медија центра „Одбрана” јуче је организовано, у Музеју града Београда, посетио изложбу Министарства одбране и Војске Србије „Одбрана 78”, посвећену обележавању 20 година од одбране од НАТО агресије.

Током стручног вођења кроз поставку аутора Душана Јововића, виши кустос Војног музеја у Београду Љубица Дабић рекла је да су својеврсни коаутори изложбе и јединице Војске Србије, без којих пројекат не би могао бити реализован, а посебно је споменула допринос 250. ракетне бигаде за ПВД.

Изложба је мултимедијална и интерактивна и приказује видео и штампане материјале који до сада јавности нису били представљени, а сви материјали су дигитално обрађени – нагласила је Дабић и додала да је главна идеја да се интерактивним приступом публици пошаље порука да су војска и народ били неодвојива целина и да није било фронта.
Колективне посете престоничким изложбама су пракса која ће бити настављена и убудуће, потврђују запослени у Медија центру „Одбрана“.

Већ данас, у оквиру учешћа у манифестацији „Музеји за 10“, у коју се, посебним програмом, под називом „Кроз простор и време Ратничког Дома”, укључио и Медија центар „Одбрана“ – заједнички ће посетити изложбу „Бернинијева школа и римски барок. Ремек-дела из Палате Киђи у Аричи”, у Народном музеју.  
 
Email