03.04.2017


Отворена изложба "Мој Београд"КЛИКНИТЕ ОВДЕ ЗА ВИРТУЕЛНУ ТУРУ КРОЗ ГАЛЕРИЈУ !

У Малој галерији Дома Војске Србије данас је отворена изложба „Мој Београд“, својеврсна прича о деловима српске престонице  који нестају, или тек настају и о граду који живи са нама и у нама, а која је осликана на 22 платна академског сликара Миодрага Продановића.

Отварајући изложбу, историчар уметности Никола Кусовац осврнуо се на комплексну везу аутора и града Београда, јер је Миодраг Продановић некадашњи директор Велике дворане Дома синдиката и председник Општине Стари град.

- Ликовно формиран током шездесетих година прошлог века, у време када су југословенским ликовним стваралаштвом преовладавали до искључивости подстицани облици апстракције, Продановић је од прве, осврћући се на актуелности, најчешће помодне, остао привржен класичном схватању и изражајним средствима – нагласио је Кусовац додајући да увид у целину уметничког рада аутора сведочи да је реч о представнику једне врсте поетског реализма носталгичког усмерења.

Говорећи о значају изложбе, потпуковник Биљана Пашић из Медија центра „Одбрана“ нагласила је да су уља на платну, која су настала у протеклих неколико година, јединствени су урбани пејзаж старог града који познајемо и волимо, а у чијем је срцу и Дом Војске Србије.

Уз напомену да његова платна говоре много више од речи, аутор изложбе је посебну захвалност изразио представницима Дома Војске Србије на досадашњој успешној сарадњи.

Изложба „Мој Београд“ за све заинтересоване посетиоце биће отворена до 19. априла 2017. године.
 
Email