19.10.2016


Добро дошли на 61. Међународни сајам књига у Београду!Медија центар „Одбрана“ на 61. Међународном сајму књига у Београду очекује вас са више од 500 објављених издања. Од 25 нових наслова, колико је објављено између два сајма, 15 ће бити посебно представљено на сајамским промоцијама.
 
Традиционално, добродошлицу Вам желимо на нашем штанду у ХАЛИ 1, где ће, након сваке промоције бити уприличено потписивање књига и дружење са ауторима и приређивачима нових издања.
 
 
Интересовање јавности за књиге Медија центра „Одбрана“ током 2016. године потврдило је значајно место и улогу издавачке делатности ове куће, не само у систему одбране, већ и на издавачкој мапи Србије.
 
Посебно смо поносни на успех који су доживеле књиге:
„1914-2014 – ЗАШТО РЕВИЗИЈА? Старе и нове контроверзе о узроцима Првог светског рата“ др Милета Бјелајца, која је протекле године преведена на руски језик и уврштена као основна литература на катедри за историју московског Универзитета Ломоносов; затим „СЛУЧАЈ РАНКОВИЋ – Из архива КОС-а“, аутора: др Бојана Димитријевића, Светка Ковача и Ирене Поповић Глигоров. За кратко време ове књиге доживеле су своје друго и треће издање, а претходни тиражи распродати су у рекордном року.
 
Подстакнути обележавањем великог јубилеја – 100. годишњице од Првог светског рата, и ове године припремили смо се да обрадујемо љубитеље историје капиталном едицијом „ВОЈВОДЕ“ (четири књиге); књигом др Миљана Милкића „Верска служба у српској војсци у Првом светском рату“; „Српско-грчки дипломатски и савезнички односи (1912-1918)“, приређивача др Александре Пећинар и „Краљевско ваздухопловство (1912-1945)“ Бојана Димитријевића, Милана Мицевског и Предрага Миладиновића.
 
Они који још увек трагају за одговорима о томе како је током НАТО агресије 1999. године срушен „невидљиви“ авион, Ф-117А, пронаћиће их у књизи Славише Голубовића „Пад ноћног сокола“. Драматичан догађај из наше војне историје на страницама књиге је забележен попут филмског сценарија и води читаоце кроз сваку секунду од почетка до краја збивања.
 
Пажњу скрећемо на књигу „Политички деликти – атентат и побуна“ Горана Матића, посвећену питањима кривичноправне заштите уставног уређења и безбедности Републике Србије; на дело Душана Бабца „Срби – руски војни заповедници од времена Петра Великог до Октобарске револуције“, али и на савремене теме и сасвим нове погледе на њих, које дају Милош Јанковић у књизи „Јавни циљеви тајних друштава у безбедносно-криминалистичкој пројекцији“ и Срећко Ђукић у публикацији „Ера руског гаса – Гас и глобална безбедност“.
 
* За више података о књигама које ће се наћи у продаји, каталог издања можете преузети ОВДЕ.
 
Све посетиоце очекују повољни услови куповине: попусти, могућност плаћања на рате и путем административне забране.

Подсећамо да, уз службене легитимације, припадници Министарства одбране и Војске Србије могу бесплатно да посете манифестацију.
 

Видимо се на Сајму!
 
 
Email