13.09.2016


Отворена изложба "Сопоћанска виђења"КЛИКНИТЕ ОВДЕ ЗА ВИРТУЕЛНУ ТУРУ КРОЗ ГАЛЕРИЈУ !

У Малој галерији Дома Војске Србије вечерас је отворена изложба „Сопоћанска виђења“ коју је Медија центар „Одбрана“ приредио у сарадњи са Културним центром Новог Пазара. Реч је о уметничким делима учесника јубиларног 40. сазива ликовне колоније, која је одржана током лета прошле године у близини манастира Сопоћани.

На отварању изложбе говорили су заменик директора Медија центра „Одбрана“ потпуковник Зоран Крупеж и уредница ликовног програма Културног центра „Нови Пазар“ Амра Хоџић Јејна, а поставку је отворила историчарка уметности Оливера Вукотић која је и селектор изложбе.

„Част нам је да у галеријском простору Дома Војске Србије будемо домаћини уметницима чија су остварења достигла висок ниво, како по уметничким вредностима, тако и по броју дела и да вама, који редовно пратите наше изложбе представимо поставку најбољих радова ове Колоније“- рекао је заменик директора Медија центра „Одбрана“ .

„Ликовна колонија има неоспорну важност у култури целог региона. Зато манифестацију у последњих неколико година финансира Министарство културе Републике Србије, што је веома олакшало целу организацију изложбе“, објаснила је уредница ликовног програма Културног центра „Нови Пазар“ Амра Хоџић Јејна и истакла да јој  је велика част што је изложба отворена баш у Дому Војске.

Збирка колоније броји 450 дела уметника различитих сензибилитета, а на изложби су представљена остварења десеторо аутора. О уметницима понаособ говорила је Оливера Вукотић, селектор изложбе. „Хтела сам да покажем да колоније нису превазиђена ствар, без обзира на то што их је све мање и што се у њих слабо улаже. Зато сам поносна на организацију колоније, а посебно на ауторе“, рекла је госпођа Вукотић.

Изложбу „Сопоћанска виђења“ сви заинтересовани могу погледати до 1. октобра 2016. године у Малој галерији Дома Војске Србије сваког дана, осим недељом, у времену од 11 до 19 часова.
 
Email