01.09.2016


Отворена изложба "Сусрети"КЛИКНИТЕ ОВДЕ ЗА ВИРТУЕЛНУ ТУРУ КРОЗ ГАЛЕРИЈУ !

У Великој Галерији Дома Војске Србије вечерас је отворена изложба слика и скулптура под називом „Сусрети“, коју Медија центар „Одбрана“ реализује у сарадњи са Музејем наивне и маргиналне уметности из Јагодине и Арт брут - Аутсајдер арт центром.

Реч је о делима 35 српских и руских самоуких уметника, визионара, из колекција Музеја наивне и маргиналне уметности Јагодине и колекције московског Музеја за уметност аутсајдера, која је смештена у Бару, у Црној Гори.

На отварању поставке присутнима се обратио потпуковник Зоран Крупеж, који је, пожелевши им добродошлицу на прву изложбу у Галерији Дома Војске у новој сезони, истакао да је симболични назив изложбе добар опис сарадње коју у последње време остварују Медија центар „Одбрана“ и Музеје наивне и маргиналне уметности из Јагодине,

- Три институције које стоје иза овог догађаја дефинитивно деле заједничке вредности, воле уметност и желе да покажу публици оно што је лепо и вредно пажње, рекао је Крупеж.

 Нина Крстић, директор Музеја наивне и маргиналне уметности из Јагодине, рекла је да институција коју представља више од 15 година сарађује са Арт брут Аутсајдер арт Центром из Бара с којим је реализовала више занимљивих пројеката.

- Концепт изложбе "Сусрети" обухвата континуитет развоја ванконвентивне, неакадемске уметности аутсајдера, самоуких визионара, рекли би најшире, међу којима су и светски значајна имена као што су Сава Секулић, Илија Босиљ и други значајни уметници чија дела чине светску културну баштину.

Директор „Арт брут Аутсајдер арт Центра", Бар Владимир Абакумов, истакао је да је веома срећан што је изложба добила прилику да буде представљена публици у репрезентативном простору Дома Војске Србије и захвалио Медија центру "Одбрана" због велике подршке у организацији.

Отварању изложбе присуствовали су и саветница за културу у Амбасади Русије у Београду Ирина Гнеткова и представнца Министарства културе Весна Марицки Остојић.

Изложбу „Сусрети“која је организована под покровитељством Министарства одбране и Министарства културе и информисања, сви заинтересовани могу погледати до 21. септембра 2016. године свакога дана, осим недељом, у Великој галерији Дома Војске Србије.
 
Email