Вести
23.11.2017
ВАЉЕВО – српски ратни хируршки центар
У Свечаној сали Дома Војске Србије, у уторак 28. новембра у 17.00 часова, у сарадњи са Народним музејом Ваљево и Секцијом за историју медицине СЛД, одржаће се промоција књиге ... детаљније »
22.11.2017
„Солунци говоре“ пред гледалиштем Дома Војске
У Дому Војске Србије, у петак у 19 сати, одиграће се представа „Солунци говоре“, коју су својевремено направили студенти глуме Академије уметности из Београда, сада глумци различитих београдских позоришта. детаљније »
21.11.2017
Представа „Немањићи – Подела царства“ у Дому Војске
Поводом осам стотина година од крунисања  краља Стефана Првовенчаног, данас је у Дому Војске Србије одржана представа за децу „Немањићи – подела царства“. У публици су били ученици Основне школе ... детаљније »
20.11.2017
„Сат са чика Ршумом“ у Дому Војске
Поводом светског дана детета, Свечаној сали Дома Војске Србије, за најмлађе суграђане организован је интерактиван програм под називом „Сат са чика Ршумом“.  детаљније »
20.11.2017
НЕМАЊИЋИ – ПОДЕЛА ЦАРСТВА
Поводом 800 година од крунисања  краља Стефана Првовенчаног, у  Дому Војске Србије у уторак у 13 сати одржаће се представа за децу,  Немањићи – Подела царства.
Прича о три брата - Вукану, Стефану и Растку - синовима великог жупана ... детаљније »

17.11.2017
Матија Бећковић себи у лице
Matija Bećković sebi u liceСеријал Медија центра „Одбрана“, „С писцем у лице“ настављен је вечерас у београдском Дому Војске, досад најпосећенијим програмом,  гостовањем академика ... детаљније »
15.11.2017
Изашао је нови број „ОДБРАНЕ“
Уско­ро ће се на­вр­ши­ти де­сет го­ди­на од усва­ја­ња Ре­зо­лу­ци­је о за­шти­ти су­ве­ре­ни­те­та, те­ри­то­ри­јал­ног ин­те­гри­те­та и устав­ног по­рет­ка Ре­пу­бли­ке Ср­би­је, ко­јом је у 6. тач­ки На­род­на скуп­шти­на про­кла­мо­ва­ла вој­ну ... детаљније »
14.11.2017
Промоција књиге „Стратегија националне безбедности у теорији и пракси”
Књига „Стратегија националне безбедности у теорији и пракси” генерала у пензији проф. др Бранка Крге представљена је данас у Свечаној сали Дома Војске ... детаљније »
12.11.2017
Обележена крсна слава Медија центра „Одбрана" Свети краљ Милутин
Медија центар „Одбрана" је данас у Дому Војске Србије обележио крсну славу – Светог краља Милутина, у писуству великог броја гостију. детаљније »
11.11.2017
Откривена спомен-плоча првом српском фоторепортеру Ристи Марјановићу
Otkrivena spomen-ploča prvom srpskom fotoreporteru Risti MarjanovićuУ холу Дома Војске Србије  данас је откривена спомен-плоча Ристи Марјановићу, првом српском фото-репортеру, аутору фотографија  непроценљиве документарне ... детаљније »
11.11.2017
Помен погинулима у Првом светском рату
parastos poginulim srpskim vojnicima u prvom svetskom ratuУ капели Светог Краља Милутина, у београдском Дому Војске Србије јуче је служен парастос погинулима у Првом светском рату. детаљније »
10.11.2017
Групни портрет, од документа до уметности
Grupni portret, od dokumenta do umetnostiОд самих својих почетака, фотографија се суочила са сталном потребом времена и догађаја, људи, да буде својеврсни документ-сведочанство, али и жељама ... детаљније »
10.11.2017
О писцу демијургу и граници између уџбеника и књижевности
O piscu demijurgu i granici između udžbenika i književnostiВелика историографија даје слику и чињенице о епохама и збивањима, а књижевност наступа ту где наука остави празан простор, да дода нове скице за слике времена и тако попуни  празнине. ... детаљније »
09.11.2017
Полазници курса ,,Развијање морала ВС" обишли Дом Војске Србије
Полазници курса ,,Развијање морала ВС" у данашњој наставној посети имали су прилику да се упознају са Домом Војске Србије. детаљније »
08.11.2017
Стратегија националне безбедности у теорији и пракси
У Свечаној сали Дома Војске Србије представићемо вам 14. новембра 2017. године у 14.00 часова,  књигу „Стратегија националне безбедности у теорији и пракси” проф. др Бранка Крге, генерал-пуковника у пензији. Поред ... детаљније »