Број 160
Садржај и реч уредника
Број 160
„Интеграције и допринос држава Југоисточне Европе заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици ЕУ“
Европска будућност Србије
Министарство одбране биће прво министарство у Србији које ће отворити ново поглавље наших односа са Европском унијом. После две године упорног рада и залагања, припремили смо платформу за преговоре Србије о чланству у Европској унији, најавио је министар Шутановац отварајући конференцију у Дому Гарде у Топчидеру
Број 160
Обележен Дан Војнообавештајне агенције – 6. мај
Значај праве информације
Савремени изазови, ризици и претње не могу се оспорити уколико немате адекватну и правовремену информацију како би могли да активно идете у правцу проблема. У том смислу изузетно је важна улога Војнообавештајне агенције, нагласио је министар Шутановац на свечаности у старом Генералштабу.
Број 160
Потписан споразум о конверзији аеродрома „Морава“
Из Лађеваца у свет
Министар одбране Драган Шутановац и амбасадор Републике Турске у нашој земљи Али Риза Чолак потписали су Споразум за финансирање Пројекта конверзије дела аеродрома „Морава“ у Лађевцима. Вредност донације је десет милиона евра.
Број 160
Догађаји
Број 160
Обележен Дан Гарде
Плава боја поноса
Припадници Гарде Војске Србије, уместо црвених носиће светло плаве беретке, ради усклађивања са бојом традиционалне гардијске униформе.
Број 160
Догађаји
Број 160
Министар Шутановац у Крагујевцу
Значајни развојни планови
Приликом посете представљено је ново теренско возило, планови за развој наоружања, проширење цивилно-војне сарадње и здравствених капацитета.
Број 160
Пуковник Миле Јелић, начелник Школе националне одбране
Најбоља искуства
Школа националне одбране добија на значају, имајући у виду савремене изазове, ризике и претње на регионалном и глобалном нивоу, опредељење Србије да узме веће учешће у мултинационалним операцијама под окриљем УН и ЕУ и потребу за образованим и оспособљеним официрима који ће моћи да часно, стручно и успешно извршавају задатке дефинисане мисијама Војске Србије.
Број 160
Догађаји
Број 160
Ноћ музеја 2012.
Музеји у првом плану
Број 160
Паралеле
Турска на путу ка „топ десет”
Комплетна листа пројеката турске војне индустрије изузетно је дугачка. На њој је сада више од 280 различитих средстава ратне технике на којима ће се радити по стратешком плану за период од 2012. до 2016. године. Вредност пројеката износи око 27,3 милијарде долара, које ће обезбедити влада као темељ за развој будуће моћи земље
Број 160
Слушаоци Школе националне одбране на Сицилији
Унапређење стратешког планирања
Студијска путовања у Италију део су двогодишњег пројекта у оквиру сарадње министарстава одбране Србије, Норвешке и Велике Британије, током чије реализације се примењују различити облици едукације официра Војске Србије који се усавршавају на Генералштабном и Командноштабном нивоу, а од скора и на Високим студијама безбедности и одбране.
Број 160
Догађаји
Број 160
Ђорђе Андрејевић Кун, уметник и револуционар
У сагласју с временом
Већ седамдесет година на грбу Београда броди златна лађа у чија је једра ветар удахнуо Ђорђе Андрејевић Кун. Помало симболично, помало сентиментално, крајње неопходно, потребно је учврстити сећање на уметнике и на борце који су наставили да трају у историји као својеврстан путоказ за будућност. Кун је био и једно и друго, „један од оних уметника који је знао да нађе заједнички именитељ револуционарној и уметничкој борби”, написао је Вељко Влаховић.
Број 160
Духовност и времеплов
Број 160
Треће међународно војно првенство у планинском трчању
Број 160
Конкурси
Број 160
Шах и укрштене речи
Број 160
Рекламне стране
Email