Број 159
Специјални прилог
Министарство одбране 2008-2012
- РЕФОРМА, СНАГА И САРАДЊА
Број 159
Садржај и реч уредника
Број 159
Обележен Дан Војске Србије
Елитни ешелони
Број 159
Пријем поводом Дана Војске Србије
Најпоштованија државна институција
Сви задаци који су постављени у години за нама су испуњени и сигуран сам да ће Војска Србије наставити да буде на нивоу који је неопходан за испуњавање све три мисије, истакао је министар Шутановац на свечаном пријему у Дому Гарде у Топчидеру.
Број 159
Министар одбране уручио војне спомен-медаље
Поштовање војне професије
Поводом Дана Војске Србије, министар одбране Драган Шутановац уручио је одликовања – војне спомен-медаље припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
Број 159
Посета српским мировњацима на Кипру
Србија на мапи мира
Министар одбране Драган Шутановац предводио је делегацију Министарства одбране и Војске Србије, која је 18. априла посетила наше мировњаке у мултинационалној операцији на Кипру.
Број 159
Догађаји
Број 159
Министар одбране и начелник Генералштаба у Ваљеву
Одмеравање напретка
Министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић са сарадницима посетили су Холдинг компанију „Крушик” у Ваљеву и обишли Други центар за обуку.
Број 159
Министар Шутановац у Чачку
Унапређење ресурса
Министар одбране са сарадницима обишао је 25. априла Технички ремонтни завод и компанију „Слобода” у Чачку. Уручио је кључеве шест станова активним и пензионисаним припадницима система одбране у том граду.
Број 159
Отворена Слободна индустријска зона Смедерево
Гарант економске стабилизације
Министар одбране Драган Шутановац и градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, пресецањем врпце, свечано су пустили у рад Слободну индустријску зону Смедерево.
Број 159
Посета фабрици „Први партизан” у Ужицу
Дуплирана производња
Захваљујући пажљивом планирању, тимском раду и промоцији одбрамбене индустрије ван граница наше земље, она доживљава процват који се најбоље огледа у томе да је ове године достигнута вредност извезене робе 286 милиона евра, што је до сада највећи развој у историји српске одбрамбене индустрије – навео је министар Шутановац током обиласка ужичке фабрике.
Број 159
Генерал-мајор др Данко Јовановић, начелник Управе за логистику
Оптимизација система
Нема дана без логистике. Да би била оптимална и ефикаснија, да мање кошта, годинама уназад помажу јој многе научне дисциплине. Трудимо се да будемо друштвено одговорни и рационални, а да ниједан задатак Војске не буде због логистике доведен у питање. Зато логистика мора да се разуме. Без тога руководиоци могу да дођу у проблем, постављајући више захтева него што се може реализовати или да то буде много скупље него што би требало. У тренутној економској ситуацији врло је битно да будемо рационални и штедљиви.
Број 159
Планови за нову војну базу
На Мајурској ади планирамо велику војну базу по угледу на базу "Југ", која би била модерна и најважнија за овај део Србије и имала би зимовник за војне бродове, најавио је министар Шутановац у Новом Саду.
Број 159
Догађаји
Број 159
Пројекат изградње прве атлетске дворане
Војна и цивилна сарадња
Недавно је на Војној академији представљен пројекат изградње прве атлетске дворане у нашој земљи, која ће се и налазити на простору те установе. Простираће се на 7.200 квадратних метара и имаће четири кружне стазе и осам унутрашњих у правцу од 60 метара.
Број 159
Станови на Бежанијској коси
Кључеви новим станарима
Новоизграђених 77 станова налази се у Другој месној заједници Бежанијска коса, у улици Пеђе Милосављевића 26, 28 и 32.
Број 159
Уз дан Војнообавештајне агенције - 6. мај
Традиција обавезује
Војнообавештајна агенција Министарства одбране баштини традиције и искуства више од девет деценија дуге историје организоване војнообавештајне делатности у Србији. Директор бригадни генерал Драган Владисављевић истиче да упркос драматичним историјским околностима и променама, основни задатак Агенције остаје непромењен и обухвата заштиту безбедности државе, али и друштва у целини од спољних претњи.
Број 159
У сусрет Међународној конференција о интеграцији и заједничкој безбедносној политици
Српски допринос европској безбедности
Очекује се да ће резултати пројекта „Безбедносни и одбрамбени аспекти прикључења Републике Србије Европској унији” бити основа преговарачке позиције наше земље са Унијом у поглављу 31 о спољној, безбедносној и одбрамбеној политици.
Број 159
Додељене награде за најбоље научноистраживачке радове
Подстицај стваралаштву
Број 159
Успешни летови најмлађих пилота
Минути за памћење
Кадети 133. класе ВА, смер авијације, Милош Јанковић, Милош Милутиновић, Дино Антуновић, Милан Стојановић, Даријан Милитар и Радован Жунић, завршне семестре проводе у 890. мешовитој хеликоптерској ескадрили „пегази”, обучавајући се за пилоте хеликоптера.
Број 159
Речна флотила у акцији „Војни лекар на селу”
Здравље добро, још да је више ђака...
Од раног преподнева мештани бачкопаланачког села Нештина, смештеног на десној, сремској обали Дунава, са нестрпљењем су ишчекивали најављени долазак војног санитета. Лекар из Бачке Паланке навраћа у сеоску амбуланту три пута у недељи, па је њих шездесетак искористило прилику да провери здравље код војног лекара.
Број 159
Догађаји
Број 159
Водник Габор Урбан, од војника до подофицира
Пролазни циљ као нови почетак
Пут од професионалног војника до професионалног подофицира, и то у црвеним береткама, није нимало лако прећи. А свако од достигнућа на тој професионалној и животној маршрути, амбициозном човеку представља само почетак нове етапе.
Број 159
Концерти и изложбе
Број 159
Верске традиције у српској војсци (3)
Поштовање права верских мањина
И поред чињенице да су у српској војсци у 19. веку већину чинили верници православне вере, решења која су српске државне и војне власти доносиле о регулисању права верских мањина у Кнежевини и Краљевини Србији, омогућавала су несметан живот и задовољење потреба припадницима свих верских група.
Број 159
Духовност
Број 159
Конкурси
Број 159
25. Београдски маратон
Запажено учешће припадника Војске
Број 159
Огласи
Број 159
Шах и укрштене речи
Број 159
Рекламне стране
Email