Број 158
Садржај и реч уредника
Број 158
Састанак министара одбране држава учесница Процеса сарадње у Југоисточној Европи
Предности регионалне сарадње
Овде смо да дамо допринос регионалном приступу у решавању вишка наоружања, муниције и убојних средстава, уверени да је одбрамбена и безбедносна сарадња један од најбитнијих видова сарадње држава региона, истакао је министар Шутановац на конференцији у Београду
Број 158
Министар Шутановац у посети Панчеву
Примери успеха
Током посете Панчеву министар Шутановац посетио је Специјалну бригаду, фабрику "Утва", а са градоначелницом Весном Мартиновић потписао је Уговор о изградњи заштитног грудобрана на стрелишту у касарни „Растко Немањић“
Број 158
Нови српски авион
После ласте - кобац
У панчевачкој фабрици „Утва” приказан је нови школско-борбени авион – „кобац”, изведен је из основне верзије „ласте 95”, а намењен је напредној школско-борбеној обуци и борбеној употреби у блиској подршци противпобуњеничких и противтерористичких дејстава.
Број 158
Догађаји
Број 158
База „Југ“
Обука чувара мира
Очекујемо да ће база имати интернационални карактер и као што смо обећали, овде ћемо имати стране инструкторе и стране војнике који ће се обучавати за мултинационалне операције, рекао је министар Шутановац приликом посете бази "Југ".
Број 158
Генерал-потпуковник Љубиша Диковић, начелник Генералштаба о новом Дану Војске Србије
Пут јасне визије
Да бисмо знали куда идемо, морамо да знамо ко смо и одакле потичемо. Развој српске војске кроз историју у великој мери одређује путеве које бирамо за нашу будућност. У том смислу, неговање традиције из ослободилачких ратова веома је важно за Војску Србије.
Број 158
Уз Дан Војске Србије – 23. април
Војска настала у устанку
Други српски устанак довео је до стварања савремене српске државе и омогућио оснивање њене ефикасне и модерне војске.
Број 158
Свечаности у Баточини
Имена националне историје
У оквиру манифестације „У сусрет новом Дану Војске Србије“ у Баточини, министар Шутановац отворио је реконструисан Карађорђев трг и Плато др Зорана Ђинђића.
Број 158
„Прва искра“ Барич
Поново на светском тржишту
Ова фабрика има перспективу, прошла је кризни период који је био изузетно тежак и сада се уклопила у потребе система одбране, пре свега извоза, рекао је министар Шутановац приликом посете фабрици .
Број 158
Догађаји
Број 158
„Отворени дан“ на аеродрому Батајница
Сви воле авијатичаре
Број 158
Догађаји
Број 158
Фабрика „Милан Благојевић - наменска“ у Лучанима
Нови извозни послови
Истичући значај наменске индустрије, министар Шутановац је оценио да је она једна од највиталнијих грана индустрије наше земље и да је фабрика у Лучанима кључна за наменску индустрију Србије.
Број 158
Догађаји
Број 158
Пуковник др Слободан Илић, директор Техничког опитног центра
Квалитет по мери војске
Скоро сва техничка средства у оперативној употреби у Војсци Србије прошла су испити-вање и верификацију у Техничком опитном центру. И убудуће обезбеђење квалитета средстава наоружања и војне опреме биће најважнији задатак ове реномиране установе.
Број 158
Фабрика „Јумко“ Врање
Улагања у домаћу производњу
Министарство одбране је улагањем у производњу нове тканине и нове униформе М-10 оживело врањску фабрику.
Број 158
Компанија „Прва петолетка“ у Трстенику
Поверење у систем одбране
Ова компанија је веома важна за наменску индустрију Србије, а ово је прва посета министра одбране у 63 године њеног постојања, рекао је министар Шутановац у Трстенику.
Број 158
Догађаји
Број 158
Насеље „Степа Степановић“ у Београду
Први станари у мају
Изградња насеља „Степа Степановић“ у Београду доприносу покретању грађевинске индустрије у Србији у условима економске кризе.
Број 158
Вежба 98. ваздухопловне бригаде
Ракетирање циљева
У оквиру вежбе „Април 2012“, припадници 98. ваздухопловне бригаде извршили су 3. априла на Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ ватрена дејства авионима и хеликоптерима по циљевима на земљи.
Број 158
Догађаји
Број 158
Инострани кадети на Универзитету одбране
Српска униформа к'о саливена
Ванг, Елио, Ноас и Бернардо, кадети на Војној и Војномедицинској академији, говоре о животу у Београду од првог дана доласка на студије.
Број 158
Доађаји из културе
Број 158
Даме Уметничког ансамбла „Станислав Бинички”
Ноте и осмеси
Тајна њиховог успеха је у позитивној атмосфери која влада у оркестру. И управо то је оно што и публика чује док свирају – сазвучје нота и добре енергије.
Број 158
Верске традиције у српској војсци (2)
У интересу свих верских група
Црквени обреди у касарнама и војним логорима, употреба икона, освећење заставе, пола-гање заклетве, прослава државних празника и слава јединица, представљали су конкретне облике испољавања верске традиције свих признатих верских заједница
Email