16.09.2014


Примопредаја дужности директора Медија центра „Одбрана“На свечаној примопредаји дужности директора Медија центра „Одбрана“ досадашњи директор потпуковник Славољуб Марковић, који одлази у редовну пензију, предао је дужност пуковнику Стевици Карапанџину.

Примопредаји је, осим запослених у установи, присуствовао и начелник Управе за односе са јавношћу пуковник Петар Бошковић, који је истакао значајан допринос потпуковника Марковића у високом позиционирању Медија центра „Одбрана“ у систему одбране и области медија и културе. Дужност директора и главног и одговорног уредника Новинског центра „Одбрана“ преузео је 2006, а претходне године покренуо је магазин „Одбрана“, који је наставио непрекинуту традицију војне штампе у Србији. У оквиру реформских процеса оформио је Медија центар „Одбрана“, 2010. године, у коме је успешно обједињен рад три дотадашње установе, Новинског центра „Одбрана“, Централног дома Војске Србије и Војноиздавачког завода.

– Потпуковник Марковић је зналачки и домаћински водио ову репрезентативну кућу, дижући високо лествицу захтева који остају и у будућем раду – истакао је пуковник Бошковић.

Представљајући новог директора, пуковника Стевицу Карапанџина, начелник Управе за односе са јавношћу рекао је да је реч о одговорном старешини и изванредном човеку, који се доказао на бројним дужностима у јединицама и Генералштабу, посебно као „кључни човек“ за враћање верске службе у Војску Србије.

Захваљујући начелнику, као и члановима колегијума и колективу Медија центра „Одбрана“ на дугогодишњем поверењу и сарадњи, потпуковник Марковић је подсетио на своје уверење да је установа, којом је руководио девет година, развојни пројекат и додао да верује да ће нови директор наставити успешно да води тај процес.

– Одлазим задовољан у пензију јер сам имао прилику да радим посао који волим, а колектив који сам предводио постизао је вредне резултате на које сам поносан – истакао је Марковић.

Нови директор Медија центра „Одбрана“ пуковник Стевица Карапанџин истакао је да „неће бити лако обављати функцију директора после потпуковника Марковића“, најављујући наставак развоја куће који ће пратити потребе система.

Пуковник Стевица Карапанџин рођен је 25. маја 1966. године у Зрењанину. Завршио је Војну гимназију, Војну академију, Командноштабно усавршавање и Генералштабно усавршавање. Као артиљеријски официр обављао је бројне дужности од командира вода до начелник Одсека за оперативне послове и обуку у команди артиљеријске бригаде. У Управи за људске ресурсе (Ј-1) Генералштаба Војске Србије обављао је дужности из области традиције и вере. Руководио је израдом Кодекса части припадника Војске Србије, а у протеклих пет година тежишно ангажовање пуковника Карапанџина било је на пословима враћања верске службе у Војску Србије. Објавио је више чланака у војностручним и научним часописима.

Email