18.12.2013


Базар рукотворина отворен у Дому ВојскеЊихова краљевска височанства престолонаследник Александар II и принцеза Катарина, државни секретар у Министарству енергетике, развоја и заштите животне средине Стана Божовић и комесар за избеглице Републике Србије Владимир Цуцић, са амбасадорима више земаља, пресецањем црвене траке, званично су данас у Атријуму Дома Војске у Београду, отворили „Празнични хуманитарни базар рукотворина“ под покровитељством Фонда Њ.К.В. принцезе Катарине.

- На овом базару, од данас па до петка имаћете прилику да уживате у прелепим радовима које су израдиле ове креативне жене и деца са посебним потребама. У тешким временима која су их задесила, оне су својим радом издржавале своје породице, а излагањем рукотворина и деца са посебним потребама показују таленат и оно што су постигли стварајући кроз радне терапије. Сав приход од куповине њихових дела намењен је учесницима и њиховим породицама, те вас због тога молимо да узмете учешће у овој хуманитарној акцији и помогнете да се по завршетку манифестације излагачи кући врате без предмета које су донели, али богатији не само за профит, већ и за поклоњену љубав – истакла је принцеза Катарина, а њеном апелу придружили су се престолонаследник Александар II и остали организатори, захваљујући Министарству одбране и Дому Војске на помоћи у реализацији базара и уступању просторија те установе.

Фондација Њ.К.В. принцезе Катарине, дуги низ година организује „Празнични базар“ са жељом да помогне расељеним и избеглим лицима која своје породице издржавају израдом и продајом аутентичних рукотворина. Специјалну радост ове године базару су донели млади излагачи из школа за децу са посебним потребама, која су, такође, изложила своје радове.

Празнични базар рукотворина биће отворен за посетиоце сваког дана  од 10 до 20 часова, до петка 20. децембра.

Email