19.06.2019


„Сентименталне мелодије“ у Дому Војске СрбијеКонцертом „Сентименталне мелодије”, који је вечерас одржан у Свечаној сали Дома Војске Србије, сопран Александра Стаменковић обележила је јубилеј, 25 година рада.

 Уметница је овим поводом наступила уз клавирску пратњу Татјане Дробни, која слави свој јубилеј, 30 година уметничког рада, и професора Панте Величковића.

На програму су биле популарне композиције Брамса, Штрауса, Глинке и Рахмањинова, од којих су неке премијерно изведене код нас у овом саставу.

Александра Стаменковић има стални ангажман солисте у Народном позоришту у Београду. Била је асистент на Факултету музичких уметности у класи професорке Радмиле Смиљанић и доцент на Академији лепих уметности. Добитник је бројних награда и признања за свој уметнички рад.
 
Публика у Свечаној сали Дома Војске могла је да ужива у овом несвакидашњем музичком програму, поготово што на нашој сцени овај трио представља један од најбољих спојева, како у техници извођења одабраног репертара, тако и по посебном и веома сличном музичком сензибилитету, који их је на крају и окупио на наступима у више наврата.
 
Email