02.10.2018


Поетско вече Матије БећковићаМатија Бећковић, књижевник и академик говорио је вечерас  у препуној сали Дома Војске своје стихове којима се уписао у бесмртни пантеон српског песништва.  Премда је јутрос било непроверених најава да би његов наступ, због мањих здравствених проблема,  могао бити отказан, он се појавио, као и обично „још млађи“, спреман да публику проведе стазама емоционалних сусрета са истинама видљивим једино очима великог песника.

Слушаоци су, дубоко проживљавајући једиствену ауторову интерепретацију, час на ивици суза, час уз гласни смех одушевљено пратили сваку Бећковићеву мисао. Песник је из свог богатог опуса издвојио двадесетак песама међу којима и веома добро познате „Кад дођеш у било који град“, „Ћераћемо се још“, „Ово и оно“...

Поетско вече које се деценијама уназад изводи у Звездара театру и приход од улазница прикупља у хуманитатрне сврхе, стихови које песник све ове огодине говори и на многим другим књижевним сценама у земљи и свету, вечерас су  били поклон Медија центра „Одбрана“ верној публици која у Дому Војске Србије прати овакве програме.
 
Email