09.07.2018


Представљање издања МЦ „Одбрана” на „Дану дијаспоре”Издања Медија центра „Одбрана“ представљена су  на манифестацији „Дани дијаспоре“, која је протеклог викенда одржана на Универзитету Сингидунум. Највећу пажњу привукле су књиге Душана Бапца „Срби – амерички ратни хероји” и „Срби – руски војни заповедници од времена Петра Великог до Октобарске револуције”. Изузетно интересовање посетиоци су показали за књигу Вељка Ђурића и Николе Марића „Ратнички дом”, „Уметничку збирку Дома Војске Србије”, Александре Пећинар „Српско-грчки дипломатски и савезнички односи 1912-1918”, Миле Михаловић „За српску војску– једна заборављена прича”.

О темама у вези са различитим аспектима матице и дијаспоре говорили су: академик Зоран Радовановић, Мирослав Мајкл Ђорђевић, председник Задужбине Студеница у САД, Ненад Нерић и Марко Меленковић, државни секретари у Влади Републике Србије, Никола Лончар, председник Теслине научне фондације из Филаделфије и бројни други представници организација у расејању.
 
Током манифестације изложене су и књиге о дијаспори и представљени радови примењених уметника уз учешће представника матице и дијаспоре, студената и средњошколаца из дијаспоре, региона и Србије, организације из дијаспоре, амбасадори, као и највиши предствници САНУ и Универзитета Србије.
 
Email