08.06.2018


Једанаести међународни фестивал музике и игре „Амадеус“ одржан у Дому ВојскеПод мотом „Добар звук далеко се чује“ вечерас је у Дому Војске Србије почео ревијални део Једанаестог међународног фестивал музике и игре „Амадеус“. Манифестацију је отворио мали хор  истоиимене музичке школе песмом „Каћуша“. На концерту су наступали лауреати фестивала,  добитници првих специјалних награда у категоријама клавир, виолина и гитара - камерна музика.
Млади музичари и балетски играчи,  ученици основних и средњих музичких и балетских школа из Србије и региона , за учешће у вечерашњем ревијалном делу  изборили су се на такмичарском делу фестивала, када је органитатор манифестације Музичка школа „Амадеус“  доделила прву, другу, трећу и прву специјалну награду.
Вечерас су на програму била дела класичне музике Шуберта, Вивалдија, Баха, Шопена, Листа, која су извели мали музичари из  музичких школа „Амадеус“, „Станислав Бинички“, „Коста Манојловић“, „ Доктор Војислав Вучковић“ и „Илија Николовски Луј“.
Фестивал се наставља сутрашњим концертом у кући Ђуре Јакшића у Скадарлији. Наступиће добитници других и трећих награда, док ће се у понедељак у Културном Центру Београд  представити добитници првих награда. Једанаести међународни фестивал музике и игре  завршава се наступом балетских играча на Великој сцени Народног позоришта у Београду 17. Јуна у 12 сати.
 
 
Email