08.11.2017


Стратегија националне безбедности у теорији и праксиУ Свечаној сали Дома Војске Србије представићемо вам 14. новембра 2017. године у 14.00 часова,  књигу „Стратегија националне безбедности у теорији и пракси” проф. др Бранка Крге, генерал-пуковника у пензији. Поред аутора, на промоцији ће говорити рецензенти академик проф. др Синиша Боровић, генерал-потпуковник у пензији и проф. др Андреја Савић, проф. др Радован Радиновић, генерал-потпуковник у пензији и уредник Мирјана Сандић.

Политика националне безбедности један је од суштинских атрибута модерне државе. Књига проф. др Бранка Крге Стратегија националне безбедности у теорији и пракси настала је ради унапређења стратегијског промишљања и безбедносне културе и представља критички осврт на теоријске поставке и практичну реализацију постојеће Стратегије националне безбедности Републике Србије.

Свака одговорна држава посвећује велику пажњу изградњи националне безбедности, наводи аутор, што је један од основних услова опстанка и развоја друштва и државе. У надлежним институцијама Републике Србије предузимају се мере у складу са околностима и могућностима, али имајући у виду да се облици угрожавања мењају, систем безбедности неопходно је прилагођавати тако да буде способан да реагује.

За стварање безбедног окружења проф. др Бранко Крга, кроз низ конкретних сугестија, предлаже како би требало побољшати постојећу Стратегију националне безбедности Републике Србије и делатности које из ње произлазе.
 
 
Email