07.11.2017


Отварање изложбе „Очигледно и невидљиво“КЛИКНИТЕ ОВДЕ ЗА ВИРТУЕЛНУ ТУРУ КРОЗ ГАЛЕРИЈУ !


У Малој галерији Дома Војске Србије у петак 10. новембра са почетком у 17.00 часова свечано ће бити отворена изложба „Очигледно и невидљиво“ аутора Горана Златковића, на изложби ће бити представљени радови настали у периоду од јуна 2016. године  до септембра 2017. године.

Тензија између фотографије као документа и фотографије као уметности присутна је одувек али добра прогноза и развој је што се то мења и уступа место новим размишљањима.

Као и свака промена тако и мешање жанрова у фотографији има и поборнике и противнике, али и једни и други имају исправне аргументе. Ипак једна област у фотографији одолева промени, а то је репортажа. Вероватно јој у томе помажу услови у којима настаје, а то су теме, редакције, уредници па и сами фотографи.

То управо доказује ова изложба која смело приказује како је могуће репортажу или фотографију као отисак реалности претворити у уметност. Изложба Горана Златковића нас одводи у нове области, обогаћује нас новим искуством и доказује да је једино потребно променити диоптрију кроз коју посматрамо и разумемо фотографију.
Изложба траје до 30. новембра.
 
Email