02.10.2017


Манифестација "Дани европске баштине"Током септембра у Србији је обележена манифестација „Дани европске баштине“ која је ове године била посвећена теми „Културно наслеђе и природа“. По први пут, Медија центар "Одбрана" учествовао је у овој манифестацији и посетиоцима Дома Војске Србије понудио разноврсне садржаје.

У оквиру предавања и предстаљања књиге "Преживети у природи" аутор Звонимир Пешић дао је низ корисних и проверених савета о томе како опстати, како се опремити, и како себи наћи или подићи смештај у разним суровим условима, у којима је човек одвојен од цивилизације. Аутор  једног од најпродаванијих издања Медија центра „Одбрана“ присутнима  је понудио одговоре и на бројна питања која се односе на ситуације када је потребно оријентисати се и кретати су правом смеру у природи.

Неколико дана касније одржана је пројекција филмова Војнофилмског центра "Застава филм"  када  су публици  представљени филмови "Исхрана у природи", "Јестиво дивље биље" и "Гљиве".

О (не) здравим навикама савременог човека говорили су др Соња Радаковић и Борис Главач у оквиру предавања инспирисаног књигом „Водич за здрав живот“. Говорници су свима који би хтели да буду здрави и изгледају лепо понудили одговоре о томе како се треба хранити и вежбати и шта свако од нас на дневном нивоу треба да уради како би побољшао здраве животне навике.
 
У оквиру манифестације оджан је и први у низу сусрета са познатим перима домаће књижевности. Серијал догађаја „С писцем у лице“ који ће се ове јесени одржавати у Дому Војске отпочео је дружењем са Иваном Димић, добитницом НИН-ове награде за 2016. годину, за роман „Арзамас“.

Прошлог месеца у Великој галерији Дома Војске Србије отворена је изложба из Збирке Народног музеја у Београду "Слика грађанског друштва - портрети Анастаса Јовановића". Са циљем да се публика што боље упозна са делом Анастаса Јовановића, првог српског фотографа и литографа, који је оставио јединствено и незаменљиво сведочанство о животу, уметности и култури 19. века у Србији, оджана су бројна стручна вођена, предавања и дечије радионице.
 
 
 
 
Email