18.07.2017


Лето у Галерији Дома Војске СрбијеЗа крај летње сезоне, у Великој галерији Дома Војске Србије погледајте изложбу Покрајинског завода за заштиту споменика културе Војводине „Како очувати и користити културно наслеђе: 10 година развојног пројекта интегративне заштите – Векови Бача“. Поводом завршетка изложбе 19. јула 2017, од 18 часова, ауторка поставке др Славица Вујовић, одржаће још једно стручно вођење.
 
Досадашњи форуми, тумачења и дечје радионице (реализовани у сарадњи са Центром за музеологију и херитологију Филозофског факултета у Београду, на челу са рецензентом изложбе професором др Драганом Булатовићем), показали су да постоји велико интересовање јавности за тему интегралне заштите баштине подручја Бача, његовог историјског, природног, културног, образовног, привредног и туристичког значаја.


*
До 29. јула у Малој галерији очекује вас изложба слика Бранка Маравића „Светлост, сенке и одсјаји“, која је својеврсна ретроспектива 25 година стваралаштва овог мултимедијалног уметника. Поред слика рађених у техници пастела и уља изложено је и  неколико комада ручно осликаних кравата. Бранко Маравић је до сада имао више од двадесет самосталних изложби, а његова дела из сликарства и примењене уметности налазе се у бројним колекцијама у земљи и иностранству.
 
Добро дошли!
Email