16.04.2017


У Дому Војске Србије одржана поноћна васкршња литургијаПрви пут је у Војсци Србије одржана поноћна васкршња литургија. У параклису Светог краља Милутина у Дому Војске у Београду, 15. априла, тачно у поноћ, главни војни свештеник, протонамесник  мајор Слађан Влајић, отпочео је служење литургије.
 
Након седам недеља, у којима се верујући молитвом и постом припремају за највећи хришћански празник, прославља се Васкрс. Васкрс обележава долазак Богочовека Христа међу људе, Његово страдање, смрт и васкрсење, како би се поучили Његовим примером, и оснажили надом у победу над смрћу. Тај однос људима даје снагу да живећи на земљи, буду бољи и да живе у складу са божјим заповестима. 
 
У литургијском слављу учествовали су начелник Управе за људске ресурсе (Ј-1) пуковник Саво Иришкић, директор Медија центра „Одбрана“ пуковник Стевица С. Карапанџин, запослени у МЦ „Одбрана“, чланови њихових породица и пријатељи.

Сви присутни су се, након одслужене литургије, послужили васкршњим јајима са трпезе љубави, коју су заједнички припремили.
 
Email