12.12.2016


Избор најбољег спортисте и спортске екипе Војске Србије у 2016. годиниМедија центар „Одбрана”, поводом Дана установе – 24. јануара, прогласиће најбољег спортисту и спортску екипу Војске Србије у 2016. години. Желимо да задатак поверен стручном жирију буде што тежи, а да признање и награда припадну спортистима чији су резултати заслужили највише пажње и поштовања. Зато је важно да сви они који прате војни спорт и они који се њиме баве не забораве да од њихових пријава зави си да ли ће најбољи бити заиста и изабрани. Жири, који ће бити састављен од најбољих познавалаца војног спорта, као и сваке године, пажљиво ће прегледати све приспеле пријаве и одабрати најбоље.

Пехари ће бити уручени на свечаности поводом Дана Медија центра „Одбрана” у Дому Војске Србије у Београду, 24. јануара 2017. године. Пропозиције конкурса нису се мењале. За звање Спортиста године Војске Србије 2016. и Спортска екипа Војске Србије 2016. године могу конкурисати официри, подофицири, цивилна лица на служби у Министарству одбране и Војсци Србије, кадети Војне академије, ученици Војне гимназије, професионални војници и војници на добровољном служењу војног рока. Исти принципи важе и за екипе, чији чланови треба да припадају једној од наведених категорија. Предлоге могу слати команде, јединице, установе, војне школе и друге образовне институције, спортски савези, клубови, секције и појединци.

Ваше предлоге можете послати до 31. децембра 2016. на адресу: Редакција магазина „Одбрана” (За избор спортисте године), Браће Југовића 19, 11000 Београд или на и-мејл: odbrana@mod.gov.rs. Пријава треба да са-држи податке о појединцу/спортској екипи и три најбоља резултата у спортској дисципли-ни у којој се појединац/екипа такмичи. Желимо да у нашу редакцију пристигне што већи број квалитетних пријава, зато што верујемо да ће ова традиционална награда бити под-стицај развоју војног спорта и физичке културе свих припадника Војске Србије.
Email