Исхрана и лечење



ХРАНА ВАШ ЧУДЕСНИ ЛЕК
Аутор: Џ. Картер
Тврди повез
ф. 21×29, 439 стр.
шифра: 110932
slika




КУЛИНАРСКА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА
Аутор: Н. Јокић
Тврди повез
ф. 21×29, 652 стр.
шифра: 110999
slika




ИСХРАНА У ПРИРОДИ
Група аутора
Тврди повез
ф. 21×29, 280 стр.
шифра: 110966
slika




ЗЛАТНА КЊИГА ЛЕКОВИТОГ БИЉА
Аутор: С. Марковић
Тврди повез
ф. 21×29, 180 стр.
шифра: 110873
slika


 

ЗЕЛЕНА АПОТЕКА
Аутор: Д. А. Џејмс
Тврди повез
ф. 21×29, 377 стр.
шифра: 110910

slika



 

СВЕТ ГЉИВА – ЈЕСТИВЕ И ОТРОВНЕ
Аутор: С. Марковић
Броширано
ф. 17×24, 268 стр.
шифра: 111213

slika





„Исхрана – улога у унапређењу здравља и превенцији болести“
Аутор: др Славица Рађен

slika

Превентивна медицина има велики значај у разјашњавању патофизиолошких механизама који су основа масовних незаразних обољења повезаних са исхраном. Стога је исхрана значајан чинилац превенције, али и разбољевања и оздрављења. Препоруке у вези са исхраном део су науке о исхрани која се интензивно и убрзано развија и данас широко разматра. 
Књига је подељена на поглавља која се могу читати и појединачно зато што свако полази од општих сазнања и карактеристика ентитета који се конкретно обрађују. Описане су енергетске потребе људског организма, макро и микронутријенти, принципи правилне исхране, поремећај исхране (гојазност и потхрањеност), као и најчешћа обољења: дијабетес, кардиоваскуларне и малигне болести. 
Књига је намењена студентима медицине, али и свакодневној лекарској пракси у амбулантама где се остварује контакт са пацијентима.